FAQ

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna som vi får! Har du en fråga som inte står med här så maila info@concinnitycosmetics.se


Vad är Mineralsmink?

Mineraler som glimmer, titandioxid, zinkoxid och bornitrid mals ner i ultrafina partiklar för att skapa mineralsmink. Kemikalier, fyllmedel och färgämnen som finns i traditionell smink ingår inte i formulan, vilket gör den idealisk för känslig hud.

Mineralmakeup är i princip baserade på enbart mineraler/partiklar som utvinns ur jordskorpan eller är framställda på kemisk väg och då i princip är identiska med sådant som finns i jordskorpan. När de framställs kemiskt kan det vara enklare att få dem renare än sådant som man hittar i naturen, det vill säga rent från bakterier och rent från farliga metaller som bly, nickel.Innehåller er foundation solskydd?

Vår foundation innehåller ingredienser som har solskyddande egenskaper (Titandioxid och Zinkoxid).
Titandioxid och zinkoxid är två mineraler som används i traditionella solskyddsprodukter. Mineralerna ligger på ytan av huden och skapar en barriär och reflekterar solens strålar som en spegel. Enligt Skin Cancer Foundation kan mineralsmink användas för att komplettera ditt solskydd eftersom det använder egenskaperna hos dessa två mineraler för att ge ett bred spectrum av UVA och UVB-skydd.

Eftersom täckningen beror på hur väl du tillämpar produkten såväl som användningsmetoden rekommenderas det även att applicera mineral solskyddsmedel, SPF 30 eller högre, följt med ett lager av löspuder för att få bästa möjliga täckning. Eftersom det inte absorberas av huden så är mineralsolskydd ett bättre alternativ för personer med känslig hud.Är era produkter testade på djur?

Nej! Inga av våra produkter eller ingredienser testas på djur.Jag är vegan, kan jag använda era produkter?

Ja! Vi använder inte några ingredienser med ursprung från djurvärlden.


Vad är Bismuth Oxychloride?

Bismuth Oxychloride, eller vismutoxidklorid som det heter på svenska, är pigmentet som gör mineralsminket glansigt och skimrande på huden och används ofta i smink för att det är en billig utfyllnad. För många är det ett problem då Bismuth har en tendens att skapa irritation i huden och gör att det kliar.

Bismuth Oxychloride är inte skadligt att använda och är godkänt i kosmetikaprodukter och irritationen och klådan avtar oftast när man slutar använda produkterna. Om du upplever att din hy kliar vid användning av mineralsmink så bör du prova en produkt utan Bismuth. Du kommer märka stor skillnad!

Mineralsmink utan Bismuth är ofta lite mattare och ger därför en mer naturlig look. Den är också lättare och ger inte en lika fet känsla på huden. Inga utav Concinnity Cosmetics produkter innehåller Bismuth och är därför väldigt skonsam mot huden.Hur länge håller sminket?

Sminket håller 30 månader efter det att du öppnat burken. Pudret kan aldrig bli gammalt då sminket inte är organiskt.


Fick du inte svar på din fråga?

Mail din fråga till info@concinnitycosmetics.se